Now Reading
Conopidă întreagă la cuptor cu curry și sos de iaurt

Sinceră să fiu nu am acordat niciodată prea multă importanță conopidei. Îmi plăcea enorm de mult cea murată, în rest pot mărturisi că nu am experimentat îndeajuns cu ea. Asta până când, the choosy human, adică Andreea mi-a propus o chestie foarte faină, și anume să facem un fel de cooking challenge în care ne dăm una alteia niște ingrediente cu care trebuie sa gătim. Eu am ales morcovul, iar ea conopida și curry-ul. Și asta am văzut-o ca pe un semn divin. De ceva timp tot vedeam peste tot conopidă întreagă la cuptor dar nu m-am motivat să o încerc.

Rețeta în sine nu e grea, dar trebuie să fii atentă la tehnică de dorești să îți iasă ceva cu adevărat gustos.

Nu fii zgârcită cu condimentele

Având în vedere anatomia legumei, este essential să ai condiment din plin și să încerci să îl strecori între toate ramnificațiile. Ca să reusești asta, prima oară o întorci cu fundu’n jos și torni amestecul de condimente acolo.

See Also
Oua posate cu salasa

Un vas cu apă în cuptor

Este posibilitatea de a te trezi cu o legumă uscată ușor rumenită pe exterior dar fără pic de gust. Ca la pâine pune un vas mmic cu apă în cuptor. Cât despre rumenit, stai fără grijă. Va prinde culoare.

Ce ai nevoie

  • 1 conopopidă medie – cam 1kg
  • 2 linguri de praf de curry
  • 1-2 linguri de ulei
  • opțional–1 linguriță de coriandru măcinat și o linguriță de miere

Cum se face

  1. Spală bine conpida și curațo de frunze.
  2. Amestecă condimentele cu uleiul astfel încât să obții o pastă. Cu o pensulă întinde pasta pe toată suprafața conopidei. Întoarceo innvers și lasă pasta să intre în ramnificații
  3. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute îmreunp cu un vas de apă alături. În ultimele 5 minute, se lasă sub gril pentru a prinde o culoare uniformă.
  4. Neapărat se servește lângă un sos de iaurt cu usturoi sau cu mentă și coriandru. Va fi o explozie de arome.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top