Now Reading
Chifteluțe de orez prăjite din 3 ingrediente

Pentru a evita drumurile zilnice la magazin, în perioada asta trebuie să ne orientăm spre rețete simple. Și mie îmi cam place provocarea asta de a ieși puțin din rutina mea de găti în același mod și de a regândi fiecare ingredient.

Spre exemplu, am întrebat ieri cam ce are lumea prin casă în abudență. Și printre răspunsuri era orezul. Căutând pe blog, am observat că și prima mea rețetă postată pe subCapac e un orez cu lămâie si curry. Și am destule stir fry-uri cum ar fi acest delicios cu bacon . Dar acum caut rețete simple.

Țin minte că am dat peste o rețeta japoneză care spunea că ei prăjesc orezul de sushi pentru a face un snack abolut delicios. Orez de sushi glutions nu am, așa că am folosit orezul de sarmale care a rămas uitat în spatele dulapului de la Crăciun când Marius, împreună cu Cristina și Alexandra au făcut sarmale. Dacă te întrebi de ce nu am participat la această activitate este pentru că mie nu-mi plac sarmalele.

See Also

Având în vedere că nu este un orez lipicios și boabele stau destul de separate a trebui să încheg compoziția. L-am fiert în apă ușor sărată iar după ce s-a rpcit am adăugat ou și făină pentru a ține forma chifteluței. Le-am prăjit în tigaie câteva minute (între 5 și 8) pe fiecare parte. Oricât de delicios, și crede-mă e al naibii de delicios, ar fi trebuit să ai un sos alături. Eu am folosit hoisin și siracha, dar o maioneză ar merge mult, mult mai bine. Dacă ai și niște wasabi să pui în sos, sau chiar hrean să știi că te-ai scos.

Pentru 6 – 9 chiftelute ai nevoie de:

 • 1/2 cană de orez fiert la temperatura camerei
 • 1 ou
 • 2 linguri de făină
 • sare
 • ulei
 • maioneză, sos iute pentru sos

Cum se face:

 1. Se amestecă (cu mâna) orezul fiert cu oul, făină și un praf de sare.
 2. Se fac chifteluțe nu foarte groase care se prăjesc la foc mediu în 3 linguri de ulei.
 3. După 5 minute sau când au o culoare frumoasă, aurie se întorc pe partea cealaltă.
 4. Se pun sosuri pe deasupra maioneză și ketchup, sau maioneză și siracha. Eu am folosit hoisin și siracha. Se pot mânca și simple înmuiate doar în sos de soia.
 5. Poftă bună!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top