Now Reading
Cartofi noi trași în unt, cu mărar

Cartofi noi trași în unt, cu mărar

Cartofi noi cu marar

Un prânz de vară cald și ușor. Sincer, nu prea am fost o mare fană a mărarului având în vedere că a mea mamă dragă îl punea în toate mâncărurile. Da, chiar toate! Supe, ciorbe, tocănițe și să nu mai zic de salate. Și uite că, după o (bine meritată) pauză de mărar, cumva m-a prins o poftă nebună. Și l-am redescoperit prin acești cartofi simpli, ce cu siguranță îți vor aminti de zilele de vară petrecute la bunici.

Alături de ei trebuie o salată verde clasică: o ridiche mare si o ceapă verde, tăiate julienne  și o căpățână de salată verde, mărunțită cu mâna, cu puțină sare, ulei și oțet.

Pentru a face o tigaie de cartofi ai nevoie de:

  • 600gr cartofi noi
  • un cubuleț de unt
  • 2 linguri de ulei de masline (normal sau extra virgin, dacă îți place gustul ușor amărui)
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper
  • marar proaspăt

Instrucțiuni:

  1. Cartofii se spală bine în apă rece (nu se curăță de coajă) și se pun la fiert în apă cu sare. (La 2 litri de apă eu pun o linguriță de sare).
  2. După un sfert de oră testează cu o fuculiță dacă cartofii sunt gata. Se strecoră și se lasa aburind cîteva minute.
  3. Într-o tigaie se încinge uleiul de masline la foc mic, și se adaugă cei doi cătei de usturoi zdrobiți ușor cu lama cuțitului. Se lasă un minut pentru a aromatiza uleiul, apoi se adaugă cartofii.
  4. Se învârt bine in tigaie pentru un minut, două, apoi se adauga untul.
  5. Se mai lasă un minut , se adaugă sarea piperul si mărarul și se servește.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top