Now Reading
Art beouf

Art beouf

Toată lumea știe ca sunt două tipuri de salate beouf: cea pentru familie, deseori pusă în o oală cu capac sau vre-un castron de plastic (roșu părea să fie culoarea la modă) și cea ornată care se scoatea pentru invitați. Și să nu îmi spuneți că mamele și bunicile voastre ornau toata salata beouf că nu vă cred.

La mine la Iași și dealtfel cred că în toată Moldova, mâncăm cam totul cu pâine. După părerea mea umilă salata beouf se servește astfel: se pune într-un castron de porțelan cu floricele pe margini cam două, trei linguroiace (lingură cu vârf) de salată beouf. Se rupe un colț de pâine caldă și alături, într-o cană care se asortează cu farfuria, ceai de tei extra-extra îndulcit și cu multă lămâie să mai învioreze siropul ăla dulce.

Pe un grup de Facebook care număr undeva peste 500 000 de membrii în perioada sărbătorilor au început să se etaleze bucatele : cozonaci, piftii, cârnăciori, tobe și alte cele. Și printre ele au fost salatele beouf. Eu credeam că mama știe să orneze salate beouf, dar cred că a rămas cam în urmă. Știe doar omul de zăpadă.

Am rămas atât de impresionată de salatele beouf încât mi s-a părut esențial să le trec în revistă. Și în caz că vă întrebați, am primit acordul pentru toate pozele, chiar mi s-a mai dat material fapt pentru care vă multumesc din suflet. Cel de mai jos nu se vrea fi un top. Deasemenea, mulțumesc Cristinei pentru titlu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top