Now Reading
Arancini

Arancini

Arancini sunt cea mai ingenioasă idee de a folosi risotto rămas. Parol! Practic sunt niște biluțe de orez crocante, care la mijloc sunt umplute cu brânză; dar dacă te aventurezi prin Sicilia, locul de unde provin aceste mici delicii, vei fi surprins cât de inventivi sunt în crearea lor. Cele mai des întâlnite sunt cu ragu (carne și sos de roșii) sau cu mozzarela și mazăre, deși sunt și combinații surprinzătoare cum ar fi fistic și cerneală de sepie.

Trebuie menționat că aceasta nu este rețeta originală, ci doar inspirată.In mod normal, orezul se prepară separat, special pentru arancini, neapărat cu niște șofran pentru a da o culoare aprinsă, dar noi vom folosi niște risotto rămas. Cât despre umpluură, am folosit doar brânză, că asta am găsit prin frigider. Asta îmi și place la nebunie la rețetele de genul, că nu trebuie să urmezi reguli. Poți să ai o masă delicioasă cu proviziile ce le găsești prin frigider. Ah! era să și uit: orezul trebuie să fie rece. Nu neapărat ținut la frigider, dar în nici într-un caz să îl încălzești!

Pentru 2 persoane ai nevoie de:

  • aproximativ 250 de grame de risotto, adică cam o porție
  • 50-70 grame de brănză –  eu am folosit cheddar, dar parmezan, cascaval, mozarella merge la fel de bine
  • 2 ouă
  • pesmet
  • 2-3 linguri de faină
  • ulei

Instructiuni:

  1. Se ia orezul și se formează cu mâinele o bilă potrivit de mare.
  2. Se ia un cubuleț de brânză și se pune în centrul bilei, apoi iar se formează în mână. Se repetă pentru restul compoziției.
  3. Bilele se dau prin faină, ou, pesmet și se prăjesc în uleiul încins.
  4. Se servesc cu sos de roșii si voie buna!
bdr
Scroll To Top