loading

Am facut tacos livrat de cookedbymePosted by On

Acesta cred că este prima dată când mi s-a oferit să încerc un produs. Treaba stă cam așa. Cookedbyme este un start-up clujean care are o premisă faină tare. Tu îți alegi ce vrei să gătești, iar ei îți trimit ingredientele prin curier. Acest post nu este sponsorizat. Băieții ăștia chiar au cerut o părere sinceră. Și uite asta e a mea.

Partea cea mai faină e că livrarea se face a doua zi și chiar îți trimit tot de ce ai nevoie.  Tu te uiți pe site la ei, îți alegi ce-ți poftește inima și câte porții. Eu mi-am ales tacos, având în vedere că nu am făcut niciodată, decât de pește. Prețul pe porție e de 20 de lei, care mi se pare puțin cam ridicat pentru unele rețete.

Totul vine împachetat și drăguț etichetat. Unele lucruri nu mi se par necesare a fi ambalate, cum ar fi usturoiul. Pe instagram spun ca materialele sunt reciclabile, ceea ce e un mare plus. În schimb încă nu am găsit nici o informație despre asta pe site-ul lor. Revenind la ingrediente și rețetă. Am fost plăcut impresionată de oreganoul proaspăt. E un ingredient care nu mă așteptam să fie adus altfel decât uscat.

cof

Totul chiar a durat 40 de minute deși am făcut și câteva insta stories, un lucru destul de neobișunuit pentru mine. Porțiile sunt uriașe. Am citit că ar fi undeva la 500gr porția care pentru mine e exagerat. Îți ajunge sănatos de 3 porții, chiar 4 daca vrei și desert.  Ingredientele au fost de calitate, deși nu m-a încantat carnea. Nu era rea, dar nici foarte suculentă. Acolo cred că s-ar putea îmbunătăți.  În rest e destul de fain tot procesul: de a primi, a despacheta și a urmări instrucțiunile. Cu greu m-am abținut să nu adaug ceva extra, dar am zis să folosesc doar ce mi-au trimis ei. Cât despre condimente… PERFECT. Aici am fost cea mai impresionată, totul a fost în armonie  și super aromat. Mai jos aveți rețeta fix cum e pe site la ei.

 

De ce ai nevoie:

  • 1 ardei iute
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa alba
  • 1 conservă roșii tăiate
  • oregano proaspăt
  • 2 linguri smantana dulce
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 200 grame carne tocata vita (sau 250?)
  • 1 linguriță cu vârf chimen macinat
  • 1 lingură pasta rosii
  • 1 gât de vin roșu
  • 1/2 conservă fasole roșie
  • 4 tortilla
  • 1 linguriță boia

Cum se face:

  1.  Se spală ceapa verde și se lasă la uscat pe un prosop de hârtie. Se curăță de semințe ardeiul gras,se taie mărunt și se pune într-un bol. Ceapa albă,usturoiul si ardeiul iute se curăță, se toacă mărunt și se depozitează în boluri separate.
  2.  Într-o tigaie încălzită cu doua linguri de ulei, se prăjește ardeiul gras, ceapa și carnea de vită. Păstrând un foc moderat, se amestecă până când carnea se rumenește.
  3.  Se adaugă în tigaie usturoiul, ardeiul iute, pasta de roșii, un vârf de cuțit de sare, chimenul și boiaua de ardei,se amesteca,apoi adauga vinul rosu si se lasa la fiert 2-3 minute.
  4.  Peste amestecul rezultat se toarnă cubuletele de rosii in sos,fasolea si frunzele de oregano, lăsând totul la fiert timp de 5-7 minute adăugând sare și piper după  preferință.
  5.  Într-o altă tigaie întinsă sau grill încălzește cele 4 tortilla, pe fiecare parte, până când prinde o ușoară tentă maronie.
  6.  Tortilla încălzită se umple cu amestecul de carne, împărțind compoziția în mod egal pe cele patru tortilla. La final, adaugă o lingură de smântână și presară ceapă verde tocata pe fiecare.
  7.  Poftă bună!

Principale

carne vitafasolemexicanoreganorosiitacos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *