Now Reading
2 idei de tartine cu smochine

Au apărut smochinele proaspete! Și trebuie neapărat să dai fuga la magazin și să îți iei câteva pentru a te delecta. Drept să spun, eu nu am mâncat smochine proaspete decât acum vre-o 2, 3 ani; le găsisem la un aprozar din Iași. Să nu mai zic că nici măcar inițiativa de a cumpăra nu am avut-o, ci m-a convins Marius să iau una, să încerc,  că parcă nu-i venea să creadă ca am ajuns la 23 de ani și nu am gustat o smochină. Și cam ăla a fost momentul în care eu am decoperit minunata smochină și noua mea flebețe de toamnă.

Mai jos ai două idei de tartine pentru două persoane din două smochine. Eu personal le prefer cu tot cu coajă, insă le puteți decoji, după cum vă place.

Smochine dulci cu scorțișoară

Se ia niște pâine bună, negră cu semințe sau preferată voastră. Se prăjește cât să fie nițel crocantă. Se unge cu cremă de brânză pufoasă. Somchina se taie în 8 si se pune pe ambele felii de pâine apoi se pune câte o linguriță de miere peste fiecare și puțină scorțișoară măcinată.

Smochine cu bacon

Rețeta asta este puțin mai neobișunuită. Dar dacă îți place combinația de dulce-sărat, ei bine atunci asta-i pentru tine. Smochina se taie în 8. Se iau 2 felii de bacon mai subțirele și se taie in bucățele mici cât să acopere o feliuță de smochină. Se pune baconul pe smochine și se dau pentru 3 minute sub grill cât să se înmoaie puțin. Se iau 2 felii de pâine și se prăjesc. Se ung cu cremă de brânză și se pun smochinele pe deasupra.

Pofta bună să ai și să nu uiți să îmi spui care-i preferata ta.

See Also

 

tartine cu smochine

Scroll To Top